21 Mart, 2011

Hatirlatma notu

        Bazen oyle zamanlarda oyle seyler oluyo ki, yaptigin seyi niye yaptigini bile unutmusken bi kelime, kucucuk bi jest, bi mesaj, alelade bi dokunus veya bazen de 6 adet hot dog ekmegi neyi niye yaptigini, neden orda oldugunu hatirlatiyor insana...
        Gunluk hayatin telasi, seni durmadan gerekli gereksiz bi takim sinavlara tabi tutan yuce rabbin insafi, etrafindaki insanlarin ruhani kitligi, cok buyuk heyecanlarin yoklugu, baska baska hasretler adami yordukca yorarken birden bi ugur bocegi gibi gelip konuveriyor parmaginin ucuna hatirlatma notun. Iste o an bir sicacik gulumseme ki yerlesiveriyor yuzune. Yaninda bulunanlarin anlam veremedigi bi salaklik cokuyor ustune. Hatirlatma notu sonrasi anlik, siddetli mutluluk carpmasi! Sok tedavi gibi bisey. Insani kendine getiriyor. Yagmurlu bayik bi hava birden gunese donuyor.
         Kucucuk bisey oldu bugun; Kocamla sabah sabah oturmus televizyon seyrediyoduk, Lorenzo yerlerde mizirdaniyo. Butun gece beni uyutmamis ama kendi oyle boyle uyumus enerji tam, kudurmaya devam ediyo. Reklamlar basladi, yeni Namet reklamlarindan biri, sosileri, hot doglari falan gosteriyorlar. Benim de canim cekti ama hic Mike'a yalakalik yapip hadi nooolur git al gel dicek takatim yok, zaten adam Pazar Pazar ne cikcak disarlara da hot dog arancak.... Reklam bitti, kendi sesimi bile zor duycak bi tonda, hadi sen hot dog al gel dedim, dizinde yatiyodum, daha lafim bitmeden ayaga firladi, nereye gidiyosun dedim, e hot dog alcam dedi. Gitti yarim saat sonra elinde hotdog mazemeleriyle geldi, bi guzel yapti, yedim! Iste o hot doglar benim hatirlatma notumdu. Iki gundur uykusuz ve yorgun haldeyken, kendim dahil herkese uyuz olurken kocam "ama ben seni cok seviyorum" dedi ve hepsi gecti gitti. Hayatimda beni dusunen, beni mutlu edecek ufacik seyleri kosup yapiveren, ben mutlu olunca gozunun ici gulen, beni seven bir adam var. Bi de bana verdigi bir baska ufak adam. Onlar icin burdayim ve yaptiklarimi yapiyorum. Ikisine de sonuna kadar deger, cunku onlari cok seviyorum. Ara sira yorgunluktan sikayet etsem de cekirdek aileme sacimi supurge etmege devam ediyim diyorum :))

1 yorum:

  1. Oyacım, canım benimmm,
    Bu küçük uğur böceği hatırlatmaların sen o enerjiyle algıladığın sürece yani ömür boyu sürer! Ve daha da tatlısı Oyacanım,
    sen en güzel şeylerin parçasısın. Yeni evin, hayatın, baharın hepsi tüm mutluluklardan daha kocaman olmuş bulut tepeleri gibi bekleşiyorlar! Seni seviyorum. Canına yakın duran her şey senin kalbinin eseri olmasın sakın =))

    özlemle öpüyorum,
    orada görüşeceğiz,
    Muna

    YanıtlaSil