04 Kasım, 2010

We are going to the zoo, zoo, zoo. What about you, you, you?

Yarin oglumla ilk defa hayvanat bahcesine gidiyoruz! Onun hayvanlardan pek bisey anlicani sanmiyorum ama ben cok merak ediyorum cunku bu hayvanat bahcesi bildiginiz gibi degil, dogal yasam parki, acik secik :) Cocuklugumdan beri ilk defa gidicem , yani gecen sene Mike'in ailesini ziyarete gittigimzde Bronx Zoo'ya gittik hem de ne sevkle, ama hicbisey goremedik, cok sicakmis efendim hayvanciklar yuvalarinda duruyolarmis,cikmiyorlarmis disari_ozgur irade_ e kapatin o zaman dukkani!! Bi ton yol yurudugumuzle kaldik. Zaten ben oyle uzun  uzun yurumelerden pek hazzetmem bi de yanimizda 5 aylik bebek, aglar, acikir, sikilir, evlere senlik bi gezi oldu. Bazi anlar hani kendini disardan gorursun, bi an icin hersey bi yabancilasir ya, oyle oldu orda haldir haldir yururken. Ben boyle doga faaliyetleri sevmem, zora gelemem, cok oyle aman aman hayvanseverlik damarim da yoktur, ama halime bak, elimde puset, hava 1500 derece, iki sebek gorcez diye sekiz olmusuz,bi su almak icin 45 dk. sira beklemisiz  ve herseyin otesinde benim dunyanin bi ucunda Amerika'nin bilmem ne hayvanat bahcesinde ne isim var ARTI bu kahrolasi hayvanlar nerdee?!?!?
Herneyse, pek neseli bi hayvanat bahcesi seruveni degildi yani, iste tam bu yuzden yarin cok guzel gecsin istiyorum. Lorenzo da bir iki aslan kaplan gorsun, hayvanat alemine tatli bi giris yapsin, lamalar suratina tukurmeden o onlara tukursun istiyorum! Benim cocugum bunu yapabilir, ona guveniyorum :)
Beni dedem gotururdu kucukken hayvanat bahcesine. Izmir'in hayvanat bahcesi Fuardaydi o zamanlar, Buyuk ve guzeldi ama les gibi kokardi ama olsundu, dedeyle hersey super zevkliydi zira omuzuna alir oyle gezdirirdi, zira-2 ben kucukken de sevmezdim yurumeyi (BKZ> "...oyle uzun uzun yurumelerden hazzetmem...") Ama sunu soyleyebilrim ki Bronx hayvanat bahcesinin tersine ne zaman gitseniz  fuar hayvanat bahcesi sakinlerini tam tekmil gorebilirdiniz -ki bence en temel amaci hayvan sergilemek olan bir dukkanin hayvanlarinin da ayni hassasiyetle gorucuye cikmaya gonullu olmalari gerekir. Hayvanat bahcesi yan gelip yatma yeri degildir...:)
Evet yarin icin sabirsizlaniyorum, umarim harika bi gun olur. Hayvanat bahcesi cocukluktur, buyuklukte bile cocuk olma hevesidir, ayaginla pedala bastiginda su fiskirtan mantar cesmelere agzini denk getirmeye calisip migden bulanana kadar su icmektir, pamuk seker, kagit helva, elma sekeri , gevrek ne gorursen istemektir akabinde aksam evde karin agrisi, mide fesati, ates, kusma her tur hastaligi bulmaktir, hayvanlara yem diye satilan disk seklindeki kaplardaki seyin tadini merak etmektir, bi kac hayvanla aslinda pek de istemedigin kadar yakinlasip acili ve aglak sonuclari olan tecrubeler edinmektir. Biraz buyuyup kafan accik calistiginda da ulan bizi boyle kapasalar bi yere gelen gecen findik fistik atsa iyi mi olur yani'yi dusunebilmektir... Kendi cocugunu da herhalukarda yine de bi kere gorsun diye, hayvan ozgurlukleri utopyalarini hice sayip gogsunu gere gere, sevincle ayni yere goturmektir... Ayni benim yarin yapacagim gibi...
En son siz ne zaman gittiniz bi hayvanat bahcesine? Hadi gelin yarin...

2 yorum:

  1. oyacım şayet yarın gideceğin yer sasalıdaki ise gerçekten çok güzel,beğeneceğine eminim , her çeşit hayvanat mevcut :):)belki bahadırı göremeyip hüzünleneceksin ama onu aratmayacak derece 4 ayaklı karşılıycak minik lorenzoyu :))... fuar hayvanat bahçesi nerdeyse benim komple çocukluğumun geçtiği yer , hatta babamın iddası beni oraya müdür yapmaktı çünkü her pazar illa gidilecekti oraya, yoksa akşama kadar anırarak ağlanırdı :)) hatta bi dönem o kadar etkilenilmişki doğal hayattan , o döneme ait resimlerde belimde babamın kemeri ile dolaştırılıyorum :)))))
    pek severim , akşamına yorumlarını beklerim ,ii eğlenceler canım ...

    YanıtlaSil
  2. Ah Bahadir ah! :))) Turkish Dumbo! :)yarin anlatirimm guzel guzell, anilarin canlanir :) Kemeri hazir et :)

    YanıtlaSil